19 Sep 2020 - 18 Sep 2020

Op zaterdag 19 en zondag 20 september 2020 openen de volwassenen ateliers van de Academie Haspengouw Beeld hun deuren. Kom de sfeer opsnuiven tussen 12u30 en 17u30 in de ateliers grafiekkunst, fotografie, schilderkunst, tekenkunst, juweelontwerp/edelmetaal en keramiek. Leerkrachten en studenten geven er uitleg en demonstreren hoe een kunstwerk tot stand komt. Ambacht, technisch kunnen, conceptueel denken, creativiteit en passie voor de kunst staan centraal in onze opleidingen. Wil je ons graag aan het werk zien? Twijfel dan niet en spring binnen in onze hoofdschool, Gorsemweg 55-57 te 3800 Sint-Truiden.

Nota: Wij respecteren alle maatregelen ivm Covid 19, denk aan je mondmasker! Alcoholgel staat ter beschikking aan de ingang van het gebouw.

 

Een greep uit de workshops en demonstraties:

Fotokunst

Zaterdag en zondag demonstratie

In dit atelierlokaal krijg je inkijk in het post-productieproces. Wat gebeurt er nadat een foto gemaakt is? Leerlingen zoeken naar verschillende bewerkingsscenario’s bij één beeld.
In onze studio wordt gezocht naar een verband tussen fotografie en via stop motion.

 

Juweelonterp/ edelmetaal

Zaterdag en zondag demonstratie

In het atelier juweelontwerp/ edelmetaal kan je zien hoe een ring/object afgegoten wordt in brons en in zilver met behulp van een zandmal.

 

Keramiek

Zaterdag en zondag om 14 uur: workshop Kurinuki

Uithollen van een blok klei & via dit uithollen vormgeven aan een blok klei tot een theekom / de chawan. Specifiek aan de techniek: textuur en facetwerking. Iedereen welkom!!! ook onze oud-studenten waarvan ik er hier een paar mee aanschrijf in deze mail: Het zou leuk zijn jullie nog eens te zien.

Zelf meebrengen: al jouw draadmirettes. En als je grove gekleurde klei liggen hebt thuis kan je die daar ook het beste voor gebruiken. Wij proberen zelf nog in die klei te voorzien voor wie dat niet heeft.

 

Tekenkunst

Zaterdag en zondag demonstratie

Bezoekers worden uitgedaagd om deel te nemen aan de creatieve opdrachten rond Word Stacks en blind portrettekenen.