24 Mar 2024

Op zondag 24 maart gaan we met onze leerlingen van de jongerenateliers (12j-18j) op uitstap naar Brussel! Je kan kiezen uit twee musea: Bozar of het Magritte museum. We vertrekken vanaf het treinstation in Sint-Truiden (8u30) en komen daar ook terug aan (17u15). Neem een eigen lunch mee. De totale prijs voor deze uitstap is 20 euro. Inschrijven is verplicht en kan via onderstaand formulier.

Bozar: Histoire de ne pas rire. Het surrealisme in België

Bozar viert 100 jaar surrealisme met een tentoonstelling rond de beroemde avant-gardestroming in België over een periode van maar liefst 60 jaar. 1924: net als in Parijs starten ook in ons land de surrealistische activiteiten met gedurfde pamfletten van onder meer dichter Paul Nougé, leidraad in deze expo. De eigenzinnige surrealisten in België gaan voorbij aan het louter esthetische – ze willen de wereld transformeren met hun subversieve kunst. In Histoire de ne pas rire schenken we extra aandacht aan hun internationale contacten, de politiek-historische achtergrond en belangrijke vrouwelijke kunstenaars. Met werk van o.a. Paul Nougé, René Magritte, Jane Graverol, Marcel Mariën, Rachel Baes, Leo Dohmen, Paul Delvaux en ook Max Ernst, Yves Tanguy, Salvador Dalí, Georgio de Chirico en vele anderen.

Magritte museum

Het Musée Magritte Museum, in het hart van Brussel, is met zijn meer dan 230 werken en archiefstukken de belangrijkste verzameling ter wereld van de Belgische kunstenaar René Magritte. De multidisplinaire opstelling toont zijn schilderijen, gouaches, tekeningen, beelden, beschilderde objecten, maar ook zijn publicitaire affiches, muziekpartituren, foto’s en films. Het Museum beschikt eveneens over de belangrijkste collectie werken uit zijn “vache”-periode.

 

De dagplanning

8u30 Verzamelen aan station Sint-Truiden. Vertrek richting Brussel-Zuid om 8u44 en aankomst om 9u49

10 minuten wandeling naar het Vossenplein.

10u00 – 11u30 bezoek aan de vlooienmarkt

11u30 verzamelen en wandelen naar Bozar & Margritte museum

11u50u – 12u50 aankomst en lunch eten (eigen lunchpakket voorzien) in de Horta Hall

13u00 – 14u30 rondleiding in museum

14u30 – 16u00  wandeling doorheen Brussel

16u18 trein in Brussel-Centraal & 17u14 aankomst in Sint-Truiden

 

Inschrijfformulier

Uitstap jongerenatelier 2024