23Feb

Al jaren genieten honderdduizenden van het deeltijds kunstonderwijs. Ze tonen hun interesse in kunst, willen graag bezig zijn met beeld, muziek, woord of dans. Een academie voor deeltijds kunstonderwijs gaf en geeft je de kans om te proeven van de kunstvorm die jou het best ligt. Neem de TIJD om eens terug te blikken op die momenten dat je samen met anderen kon creëren, beleven, maken en optreden … Door even TIJD te maken voor wat voorbij is, ontdek je dat kunstonderwijs je zelfs een gelukkiger leven biedt.

23 Februari 2019 is de dag van het deeltijds kunstonderwijs. Dit jaar zet Academie Haspengouw Beeld haar deuren wagenwijd open.
We maken ‘Tijd voor kunst’. Dit doen we door iedereen een blik achter de schermen in de volwassenenateliers te geven. Je ontdekt wat de opleidingen te bieden hebben. Aan de hand van demonstraties tonen de leerkrachten en studenten een glimp van hun creatieproces en de weg die een kunstwerk aflegt, van aanzet tot resultaat. De studenten presenteren hun werk in verschillende tentoonstellingen in de ateliers.

In de expo ruimte, de ‘white room’, kunnen jullie een overkoepelende expo bezoeken waar het creatieve proces centraal staat.

Er zijn enkele gastsprekers aanwezig die dag:

14u00 atelier keramiek

15u00 atelier juweelkunst

16u00 atelier project

 

uitnodiging dag van DKO2019