Tijdens de ‘dag van de academies’ 2021 gaan we volledig digitaal. Uiteraard zagen we jullie liever in persoon maar niettemin willen we jullie online alsnog de sfeer een een academie beeld laten opsnuiven. Dit doen we dit jaar met behulp van een levende expo en mailart.

Levende expo

Een tentoonstelling is meestal een statige compositie, een onbeweeglijke opstelling van kunstwerken. Tijdens de dag van de academies brengt de Academie Haspengouw Beeld daar verandering in. In het thema van Crossroads kan je zien hoe een opstelling tot stand komt, ophangen/wegnemen/inzoomen/combineren/… Het wordt als het ware een levende expo!

“Dag van academies is een dag om de academies, de ateliers en de leerkrachten in de kijker te zetten. Andere jaren doen we demonstraties en workshops. Maar tijdens deze coronaperiode gebeurt alles digitaal, we krijgen via de computer les, communiceren via videobellen en sturen foto’s heen en weer. Tijdens deze dag van de academies gooien onze leerkrachten het over een andere boeg en hebben ze het medium ingezet om een inkijk te geven in de opbouw van een expo. Dat is een proces wat je anders niet meemaakt.”

Bea Duchateau, specialisatie juweelontwerp/edelmetaal

Hedendaagse mail-art

Als tweede activiteit zetten we in de week voorafgaand aan ‘de dag van de academies’ in op ‘mail-art’. De studenten van het atelier schilderkunst gebruiken verschillende soorten media om dit project uit te voeren. Wil je zelf ook graag meedoen? Hou dan de facebookpagina van het atelier schilderkunst in de gaten.

‘De online lessen van het atelier Schilderkunst zijn de perfecte uitlaatklep na een dag thuiswerken. Het is fijn om creatief bezig te zijn in plaats van alweer een hele avond voor de tv te hangen. De opdrachten zijn gevarieerd en je leert inventief omgaan met het (soms beperkte) materiaal dat thuis beschikbaar is. De Mailart-opdracht voor ‘de dag van de academies’ is daar een mooi voorbeeld van. Doordat je steeds op iemands anders werk verder breidt, word je verplicht out of the box te denken en nieuwe stijlen te ontdekken. Daarom hoop ik ook dat er een paar mensen buiten de academie zullen meedoen. Ik ben alvast erg benieuwd naar het resultaat!’ 

Eva Strauven, atelier schilderkunst

Wil je meer info over onze ateliers?

Bezoek dan zeker even onze digitale opendeurdag.